Hukuk Söyleşileri I
20 Aralık 2022

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Adalet Programı tarafından düzenlenen "Hukuk Söyleşileri I" adlı etkinlik 19 Aralık Pazartesi günü Dr. Öğr. Üyesi Münevver Kübra BAKIRCI’nın moderatörlüğünde konuşmacı Öğr. Gör. İdris KAYDUL'un katılımı ile gerçekleştirildi.

Etkinlikte farklı bir usul tercih edilmiştir. Söyleşi kapsamında katılımcılar sürece bilfiil katılım gösterip söyleşinin gündemini belirleme imkânına sahip olmuşlardır. Katılımcıların kapalı zarf usulü bir kavanoza bıraktığı cevabını merak ettiği hukuk sorular moderatör tarafından rastgele çekilmiş ve çıkan soruyu cevaplaması için konuşmacı Hocamıza kural olarak iki dakikalık süre verilmiştir. Bazen konuşmacı Hocamızın talebi üzerine ek süre verilmesinin de mümkün olduğu söyleşide hukukun pek çok alanından, çok zengin içerikte bir soru havuzu elde edilmiştir. Bu suretle geniş bir yelpazeden hukuki bakış açısı, hukuki muhakeme, hukuki değerlendirme usul ve süreçleri ile ilgili olarak bir örneklik sergilenmek istenmiştir.

Geleceğe dair planların, eğitim veya çalışma hayatına dair paylaşımların, kadim ve güncel hukuki sorunların konuşulduğu, tartışıldığı söyleşi etkinliğinin, katılımcıların hukuku hissedebilmelerine, onu yaşamalarına vesile olmasını, hukukun yaygınlaştırılmasına büyük katkı sunmasını umut ederiz.