Çocuklar için Geliştirilen Materyaller Tescillendi

8 Şubat 2018

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğr. Gör. Banu Akbaş’ın yürüttüğü “Eğitimde Araç Gereç Geliştirme” dersi kapsamında üretilen 2 ürün, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından “Tasarım Tescil Belgesi” ile koruma altına alındı.

Matematik öğrenimini kolaylaştıracak materyaller  

Ürünlerden biri ilgili ders öğrencisi Esma Zümberoğlu tarafından geliştirilen, matematiğe ait bazı kavramların edinimini kolaylaştıracak “Kavram Havuzum” isimli ürün. Tasarlanan materyal, Lovaas Tekniği ve PECS uygulamalarının yer aldığı ve geometrik şekil, renk, boyut kavramlarının öğretilip pekiştirildiği, 3-6 yaş çocuklarının eğitim sürecini nitelikli hale getirme konusunda eğitimci ve ebeveynlere yardımcı bir üründür. Bu yaş grubu çocuklarının yaparak yaşayarak öğrenmelerine imkân sağlayan materyalin içerisinde yer alan kinestetik kum ise farklı faaliyetleri uygulama ve sürdürme fırsatını vermektedir. Ürün ayrıca bilişsel, motor ve sosyal duygusal gelişim alanlarının desteklenmesi sürecinde de eğitimciye yardımcı olmaktadır.

Diğer ürün ise Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Bircan Hızlı tarafından geliştirilen “Eğlenceli Matematik Öğreniyorum Seti”, matematiğe ait kavramların öğretimini kolaylaştıracak bir kit formunda tasarlanmıştır. İlgili materyalin kurumlarda ve ev ortamında matematiğe ait kavramların öğrenim sürecini zenginleştireceği ve çocuklara öğrenilen kavramları pekiştirme fırsatı sunacağı ön görülmektedir. Ayrıca eğitimci ve ebeveyne çocuklarla yapacakları uygulamalar sırasında da yardımcı olmaktadır.

Kavram materyallerinin üretime geçirilerek alandaki eksiklerin giderilmesi ve eğitim sürecinin nitelikli hale getirilmesi amacıyla yapılan görüşmeler ve incelemeler neticesinde ilgili ürünler Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Tasarım Tescil Belgesi almıştır.

Geliştirdikleri materyal ile patent almaya hak kazanan öğrencilerimiz Esma Zümberoğlu ve Bircan Hızlı’yı, danışman hocaları Banu Akbaş’ı ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. İlhami Danış’ı tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman, böylesi başarıları her zaman destekleyeceklerinin altını çizdi.