2017-2018 Mezuniyet Töreni

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi olarak 2017-2018 eğitim öğretim dönemini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi 5. dönem Mezuniyet Töreni’nde “yarına” uğurladık.

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Gerçek, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, Vakıflar Genel Müdürlüğü yöneticileri, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi mensupları, İstanbul il protokolü ve misafir üniversitelerin rektörlerinin katıldığı 2018 Mezuniyet Töreni, İstiklâl Marşı ile başlayarak açılış konuşmalarıyla devam etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman: “Öğrencilerimizi hayata katmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz”

Her mezuniyet töreninde kendisini huzurlu, heyecanlı ve umutlu hissettiğini söyleyerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman, 128 öğrenci mezun ederek başladıkları yolculukta bugün binlere yaklaşan bir mevcudu mezun etmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Duman, “Bu yıl beşincisini yaptığımız mezuniyet törenimizde yaklaşık bin öğrencimizi hayata katmanın sevincini ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Geçmiş dönemdeki mezunlarımızın da takibini yapıyoruz, önemli görevlerde yer aldıklarını, girdikleri sınavlarda başarı gösterdiklerini biliyoruz. Bu başarılarının artarak devam edeceğini ümit ediyorum.” dedi.

“Gurur duyacağınız bir kimlikle mezun oluyorsunuz”

Mezunlara mesleki hayatlarındaki sorumluluklarını hatırlatarak konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Musa Duman, mezunların Fatih Sultan Mehmed Han’ın ismini taşıyan bir üniversiteden mezun olma sorumluluğunu da yüklendiklerini işaret ederek, “Sizler bizim nazarımızda sıradan bir üniversite mezunu değilsiniz, mesleki sorumluluklarınızın yanında Fatih Sultan Mehmed Han’ın adını taşıyan bir üniversitenin mezunu olma sorumluluğunuz da var. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi mezunu olma etiketini her zaman gurur duyacağınız bir kimlik olarak taşımanızı diliyorum. Eminim bu kimlik, mesleki sorumluluğunuzu artıracağı gibi milli bilincinizi de koruyacak büyülü güce de sahiptir.” ifadelerini kullandı.

Mütevelli Heyeti Başkanımız İsmail Gerçek: “Akademisyen başına düşen öğrenci sayımız 22”

Mütevelli Heyeti Başkanımız İsmail Gerçek, Üniversitenin 8 yılda büyük yol alarak hedeflerine doğru sağlam adımlarla ilerlediklerini kaydederek, “Türkiye’de akademisyen başına düşen öğrenci sayısı 47 iken, Üniversitemizde bu sayıyı 22’ye indirerek Türkiye’deki üniversite ortalamasının üzerine çıktık. Amacımız öğrencilerimize daha iyi bir eğitim vermek, bunun için gayretimiz devam ediyor.” dedi.

Tüm bölümlerin ayrı ayrı sahneye çıktığı diploma töreninde Adalet Programından 98, Çocuk Gelişimi Programından 113 ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programından 102 olmak üzere toplam 313 Meslek Yüksekokulu öğrencimiz Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir törenle diplomalarını hocalarından aldı. Mezunlarımız, üniversite yaşamının en heyecanlı, en coşkulu gününe aileleriyle birlikte katıldı.

Diploma töreninin ardından ise Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi 5. dönem Mezuniyet Töreni, mezuniyetlerin en coşkulu anı olan kep fırlatma ile sona erdi.