Sağlıklı Beslen Hayata Katıl

25 Nisan 2018 tarihinde Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve ÜÇNOKTA öğrenci kulübünün desteği ile Haliç Yerleşkesi konferans salonunda “SAĞLIKLI BESLEN HAYATA KATIL” etkinliği gerçekleştirildi. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa DUMAN, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz İlhami DANIŞ, Çocuk Gelişimi Program Başkanımız Mehmet Hanifi AKYÜZ ve Program hocalarımız, Çocuk Gelişimi öğrencilerimiz ve İSMEK “Çocuk Gelişimi ve Çocuk Beslenmesi” dersi öğretmen ve öğrencileri katılım sağladı. Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı “Anne ve Çocuk Beslenmesi” Dersi öğrencilerimiz, Öğr. Gör. Halime Nur SEZER hocamızın danışmanlığında hazırladıkları on altı (16) adet poster bildiri ile düzenledikleri etkinlikte katılımcılara çalışmaları hakkında bilgiler sundular. Poster sunumlardan sonra Sayın Hatice ÖZDEMİR TÜLÜN söyleşisi gerçekleştirilerek, “hayata tecrübeler ışığında anlam katmak adına paylaşımlar” aktarıldı. Etkinlikte sunulan bildiriler ve yazarları aşağıda sıralanmıştır;

  1. Darülaceze Sakinlerinin Süt ve Süt Ürünleri Tüketimlerine Yönelik Algılarının İncelenmesi, Ahsen Nur Kılıçarslan, Nurhan Nil Kölemen, Nurefşan Karahan
  2. Akademisyenlerin Beslenmeye ve Su Tüketimine Yönelik Algılarının İncelenmesi, Berna Karalı, Senanur Güllü Elbir, Semanur Çelebi
  3. Gebelerin Beslenmeye Yönelik Algılarının İncelenmesi, Ayşenur Sakkabaşı, Tuba Nur Güneş, Fatıma Sukayar, Meryem Fındık
  4. Okul Öncesi Eğitime Devam Eden 5-6 Yaş Grubu Çocukların Temizlik Ve Hijyen Algılarının İncelenmesi, Edanur Genç, Merve Çetin,  Seda Çoşkun
  5. Otizmli Öğrencilerin Beslenmeye Yönelik Algılarının İncelenmesi, Hilal Pirdal, İrem Erden, Yağmur Alacakapı
  6. Üniversite Öğrencilerinin İsrafa Yönelik Algılarının İncelenmesi, Kübra Bayraktar, Semanur Yıldız
  7. Üniversite Öğrencilerinin ve Çalışanlarının Çay-Kahve Tüketimine Yönelik Algılarının İncelenmesi, Merve Erdönmez, Ayşenur Büyükgöz, Merve Koku
  8. 48-66 Ay Çocuklarına Yönelik Hazırlanan Beslenme Listelerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi, Feyza Gizem Temiz, Gülcan Acet, Dilara Kuş.
  9. Üniversite Öğrencilerinin Beslenmeye Yönelik Algılarının İncelenmesi: Kantin Örneği, Feyza Kaya, Ravza Nisa Cebeci, Şerife Eryılmaz
  10. 60-72 Aylık Çocuğa Sahip Ailelerin Genetiği Değiştirilmiş Gıdalara Yönelik Algılarının İncelenmesi, Zeynep Böyük, Rabia Hundi, Merve Balcı, Betül Karuç
  11. Üniversite Öğrencilerinin Beslenme ve Aktivite Düzey Algilarinin Incelenmesi, Elif Gül Bakici, Esra Eren, Rümeysa Korkmaz, Zeynep Cansel Erdoğan
  12. 36-60 Aylık Çocukların Süt Tüketimine Yönelik Algılarının İncelenmesi, Emine Demir, Gamze Sarıoğlu, Kübra Nur, Elmas Kaya
  13. Üniversite Öğrencilerin Sahip Oldukları Beden Algılarının İncelenmesi, Miyase Nur Karabağ, Esmanur Doğan, Gülsüm Kılıç, Nurhayat Demirtürk
  14. Üniversite Öğrencilerinin Ramazan Beslemesine Yönelik Algıların İncelenmesi, Şükran Çığır, Hanife Doğan, Sevilay Aydın, Bahar Tekin
  15. Üniversite Öğrencilerinin Su Tüketimine Yönelik Algılarının İncelenmesi, Büşra Gedik, Arzu Şahin, Zahide Demir, Çiğdem Altuntaş
  16. Okul Öncesi Öğretmenlerinin Obeziteye Yönelik Algılarının İncelenmesi, Dilara Kör,  Hacernur Yeşilaltun, Sedanur Sönmez, Selin Yüzgeç,  Zeynep Çil