Zeytinburnu Bilim Merkezi Ziyareti
20 Aralık 2023

ZEYTİNBURNU BİLİM MERKEZİ ZİYARETİ

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programının düzenlediği etkinlik 19 Aralık 2023 tarihinde Çocuk Gelişimi bölümü öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlikte ilk olarak “BİLİM ZEYTİNBURNU” ziyareti gerçekleştirildi. Uygulama alanları devam eden atölyeler (Astronomi, Doğa Bilimleri, Matematik, Tasarım, Teknoloji, DENEYAP) ziyaret edildi. Kurum yetkilisi Nurullah BULUT tarafından merkezin işleyişi hakkında bilgi alındı. Etkinlik Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Halime Nur SEZER hocamızın Nurullah BULUT hocamıza hediye takdimi, fotoğraf çekimi, katılımcıların teşekkür ve iyi dilek sunumlarıyla tamamlanmıştır. İkinci olarak “ZEYTİNBURNU BİLSEM” ziyaret edildi. Merkez Müdürü Cemal ATAR hocamıza ve Müdür Yardımcısı Hasan ÖZDEMİR hocamıza misafirperverlikleri ve proje tabanlı düşünmeye verdikleri destek için teşekkür ederiz. Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Zeytinburnu Bilim ve Yaşam Merkezi projesi ile başlayan süreç 2017 yılı itibariyle Zeytinburnu Şehitler Bilim ve Sanat Merkezi olarak Şehit Ömer CANKATAR İlkokulu binasında devam etmektedir. Bilim ve sanat merkezleri; okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerine Bilim ve sanat merkezleri; okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimleri yanında bireysel yeteneklerinin  farkında  olmalarını  ve  kapasitelerini  geliştirerek  en  üst  düzeyde  kullanmalarını  sağlamak  amacıyla  açılmış  olan  bağımsız  özel  eğitim  kurumlarıdır. Bu  merkezlerde öğrenciler  uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirme, özel yetenekleri geliştirme ve  proje üretimi/yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar. Özel yetenekli öğrencilerin kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimin ötesinde farklılaştırılmış bir eğitim programı  sunan  bilim  ve  sanat  merkezleri,  81  ilde  116  merkezde  hizmet  vermektedir.