Sağlıklı Yaşam Kuralları

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı tarafından “Anne ve Çocuk Beslenmesi” dersi kapsamında düzenlenen “Osmanlı Hekimlerinden Sağlıklı Yaşam Kuralları” konulu seminer 29 Nisan 2021 tarihinde Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleştirildi.

Seminere Medipol Üniversitesi Tıp Tarihi ve Etik Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Ayten ALTINTAŞ konuşmacı olarak katılmıştır. Osmanlı hekimlerine göre sağlıklı yeme içme kuralları maddeler halinde açıklanmış; hava, su, hareket, uyku, duygular ve vücudu arındırmanın Osmanlı tıbbındaki vaz geçilmez yerine vurgu yapılmıştır. Yediklerimiz gıda mı deva mı? Osmanlı hekimleri hangi hayvan etini önerirdi, hangisinden uzak dururdu? Beslenmede olmazsa olmaz besinleri nelerdi? Anne sütünden sonra bebek ne yese yaşar, ölmezdi? Besinlerin mutedil olması neden önemliydi? Vücutta hazım olmazsa ne olur? sorularının cevap bulduğu etkinlikte; az yemek; çeşitleri karıştırmamak; ekmek ve şekerli tatlıların doğru kullanımına yönelik hekim görüşleri aktarılmıştır.

Etkileşimli bir ortamda geçen etkinliğin ardından Öğr. Gör. Halime Nur SEZER’in konuşmacımız Sayın Prof. Dr. Ayten ALTINTAŞ’a teşekkür belgesi ve fidan dikim sertifikası takdim etmesi ve katılımcıların teşekkürleriyle sona ermiştir.