Okul Öncesi Eğitimde Müzelerin Etkin Kullanımı I, Tema: Müze Eğitimi Uygulama Aşamaları Eğitimi

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi programı, Müze Eğitimi dersi kapsamında gerçekleştirilen Okul Öncesi Eğitimde Müzelerin Etkin Kullanımı I, Tema: Müze Eğitimi Uygulama Aşamaları eğitimi 02.04.2024 tarihinde İstanbul Deniz Müzesi’nde Öğr. Gör. Yasemin SU moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Deniz müzesi örneğinden yola çıkarak okul öncesi eğitime yönelik müze öncesi, sırası ve sonrası aşamaların öne çıkan özellikleri ile uygulama örnekleri Öğr. Gör. Yasemin SU tarafından paylaşıldı.

Erken çocukluk döneminde müze eğitimi uygulama aşamalarının detaylarının paylaşıldığı müze ikliminde, öğrenme merkezlerinin tasarlanmasına yönelik örnekler de sunuldu. Çocuk gelişimi öğrencileri öğrenme merkezi örneğini inceleyerek farklı müze türlerine yönelik öğrenme merkezi geliştirme örneklerini ifade etti.

SU, aynı zamanda okul öncesi eğitimde sınıf dışı öğrenme ortamları olarak müzelerin etkin kullanımında dikkat edilmesi gereken noktaları detaylandırarak, bütünleştirilmiş müze eğitimi aşamaları hakkında bilgi verdi. Örnek uygulamalar sundu.

İstanbul Deniz Müzesi’nde çocuklar için özel tasarlanmış müze eğitimi salonunda incelemelerde bulunan çocuk gelişimi öğrencileri, müze eğitiminde teknoloji kullanımı ve müze türü ile ilişkili eğitim salonlarının niteliği ve gelişim düzeylerine uygunluk bakımından değerlendirme fırsatı buldu.

İstanbul Deniz Müzesi’nde iki oturumda gerçekleştirilen alan eğitiminde öğrenciler sürece ilişkin görüşlerini bildirirken, müze koleksiyonuna özgü müze eğitimlerinde gözlem ve değerlendirmelerde bulunarak etkinlik tamamlandı.