Erken Çocukluk Döneminde Alternatif Yaklaşımlar Semineri

Erken Çocukluk Döneminde Alternatif Yaklaşımlar Semineri

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi programı, Erken Çocukluk Döneminde Öğrenme Yaklaşımları dersi kapsamında 26.12.2023 tarihinden 02.12.2024’e ertelenen ‘Erken Çocukluk Döneminde Alternatif Yaklaşımlar’ semineri Haliç Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Davetli konuşmacı Nesrin ERSOY, erken çocukluk döneminde alternatif eğitim yaklaşım, model ve programların çıkış noktaları, temel prensipleri, çocuk profilleri, eğitimci rolleri ve eğitim ortamları hakkında çeşitli karşılaştırmalarda bulunarak uygulama örnekleri paylaştı.

Ersoy seminerde, alternatif okul öncesi eğitim yaklaşımlarının, çocukların kendi öğrenme süreçlerini yönetmelerine, keşfetmelerine ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine olanak tanıyarak, bireysel farklılıklarını, ilgi, istek ve eğilimlerini dikkate alan öğrenme süreçleri sunduğunu çeşitli örnekler ile paylaştı. Aynı zamanda çocukların kendi öğrenme süreçlerini destekleyen zengin öğrenme ortamı sunduğunu ifade ederek, eğitim ortamları ve materyaller hakkında değerlendirmelerde bulundu. Seminerde ek olarak okul öncesi eğitim yaklaşım, model ve programları hakkında görsel içerikler paylaşılmıştır.

Erken Çocukluk Döneminde Alternatif Yaklaşımlar hakkında Ersoy konuşmasını öğrenciler ile soru – cevap yaparak tamamlamıştır. Seminer moderatörü Öğr. Gör. Yasemin SU konuşmacı Nesrin ERSOY’a üniversitemiz adına sunduğu teşekkür belgesi ve hediye takdimi ile son bulmuştur.