Covid-19 Sürecinde İşverenin İşçiyi Koruma ve Gözetme Borcu
17 Aralık 2020

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Adalet Programı tarafından düzenlenen “Covid-19 Sürecinde İşverenin İşçiyi Koruma ve Gözetme Borcu” adlı konferans 15 Aralık 2020 tarihinde Zoom Webinar üzerinden gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölüm Başkanı, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuk Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Sn. Zehra Gönül BALKIR’ ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Öğr. Gör. Elif KARA’ nın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. İşverenin koruma ve gözetme borcunun anlamı, kapsamı, uygulamaya yansımaları açıklandıktan sonra özellikle Covid-19 döneminde nasıl şekillendiği üzerinde duruldu. Salgının, iş sözleşmeleri üzerindeki etkileri, bu dönemde öne çıkan uzaktan çalışma sistemi, işverenin yükümlülüklerinin nasıl şekillendiği hususları ayrıntılı olarak açıklandı. Bu dönemin, içtihatlara nasıl yansıyabileceğine dair öngörülerde bulunuldu.

Program, Meslek Yüksekokulu müdürümüz Sn. Dr. Öğr. Üyesi İlhami DANIŞ tarafından düzenlenen teşekkür belgesi, konuşmacı adına TEMA Vakfı aracılığıyla İzmir Bademli Ormanı’nda dikilen fidan dikimi sertifikası, konuşmacı adına Türk Kızılay’ ın yürüttüğü “Uzaktan Eğitime Yakın Destek” projesine yapılan bağış sertifikasının konuşmacıya takdimi ile son buldu.