Çocuk ve Mekan - Mekanda Çocuk Kalmak/Çocuk Olmak

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Adalet ve Çocuk Gelişimi Programları tarafından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla ikincisi düzenlenen ‘Çocuk ve Mekân / Mekânda Çocuk Kalmak/Çocuk Olmak’ isimli panel 20 Kasım 2020 tarihinde Zoom Meeting üzerinden, birçok dinleyicinin katılımıyla gerçekleştirildi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü için Çocuk ve Mekân teması, çocuğun yaşam alanları üzerinden, özel hukuk, kamu hukuku ve uluslararası hukukta çocuğa tanınan hakların hayata geçirilebilmesi ve çocukların yaşam alanları ile yaşam alanı niteliklerini arttırmak için gelişimlerini bütünsel, kapsayıcı bir biçimde destekleyici fırsatlar sunmak, mevcut potansiyelde de geleceğe dair imkanları değerlendirmek amacıyla yola çıktı.

Çocuk ve Mekân, teması bağlamında katılımcı hocalarımız; Doç. Dr. Hatice AYATAÇ ‘Çocuk Dostu Şehir’, Doç. Dr. Yasemin ÇAKIRER ÖZSERVET ‘Mekânda Söz Sahibi: Çocuk’, Öğr. Gör. Seda MAZLUM ‘Çocuk Mekânlarında Güncel Tasarımlar’, Prof.Dr. Esra AKGÜL ve Öğr. Gör. Zehra KURŞUN ‘Kapsayıcı Eğitim Ortamları’ konularında değerli paylaşımlarda bulundu.

Panel sonunda tüm katılımcıların ortak fikirleri, çocuklar için paylaşımlarda bulunmanın, çocuklar adına farkındalık yaratmanın ve bu bağlamda bir şeyler yapmanın, yapabilmenin değerinin altını çizdiler.

Panel moderatörü Öğr. Gör. Mine KAZANCI GÜL, Çocuk ve Mekân paneli konuşmacıları adına, TEMA Vakfı aracılığıyla Eskişehir Kayı Ormanı’nda dikilen fidan dikimi sertifikalarını ve teşekkür belgelerini takdim etti. Aynı zamanda düzenleme kurulunun panel kapsamında bir bülten hazırlığı içinde olduğunu duyurması ile panel son buldu.

Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesi ile panele destek veren değerli konuşmacılarımız, dinleyicilerimiz ve görevli öğrencilerimize tekrar teşekkürlerimizi sunarız.

 

Panel video kaydını izlemek için; tıklayınız.

 

Düzenleme Kurulu