Bağımlılıkla Mücadele Semineri gerçekleştirildi.

Bağımlılıkla Mücadele Semineri

04 Aralık Pazartesi günü, FSMVÜ Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı BAĞIMLILIKLA MÜCADELE semineri FSMVÜ Haliç Kampüsü Konferans salonunda gerçekleşti.

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gökhan Malkoç ve Klinik Psikolog Dr.Ceren Koç tarafından gerçekleştirilen seminerde madde bağımlılığının nedenleri, madde bağımlılığının sonuçları, uyarıcı maddelerin vücut üzerindeki etkisi, kullanımının sonuçları, madde bağımlığının yıllara, cinsiyete göre artışı ve ölümle sonuçlanan vaka sayısının yanısıra çağımızda ortaya çıkan teknoloji, oyun, kumar, alışveriş, yeme bağımlılığı gibi konular ele alındı.

’Hiç kimse yola ben bağımlı olacağım diye çıkmıyor. Bir kere deneyeceğim bana bir şey olmaz diye düşünerek sigara ve alkol ile başlayan, meraktan bağımlılığa dönüşen bu yolda özellikle arkadaş çevresinin etkisi’’ ifadesi okullarda ve topluluklarda madde bağımlılığıyla ilgili bilinçlendirme programlarının ne kadar etkili olduğu gerçeğini tekrar hatırlattı.

Sivil Havacılık kabin Hizmetleri Programı Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Gülnaz Karahan’ın hocalarımıza değerli katkıları için teşekkür ve hediye taktimi ile seminer sona erdi.