100. Yılda Güvenli, Bilinçli İnternet Kullanımı Semineri Gerçekleştirildi

100. Yılda Güvenli, Bilinçli İnternet Kullanımı Semineri

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı tarafından düzenlenen “100. Yılda Güvenli, Bilinçli İnternet Kullanımı” semineri 12 Aralık 2023 tarihinde Haliç Yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirilmiştir.

Seminer ile öğrencilerimizi, siber dünyada yaşanabilecek güvenlik sorunları, alınabilecek önlemler ve siber olay sonrasında yapılması gerekenler hususunda bilinçlendirmenin yanı sıra öğrencilerimize siber olayların güncel örnekler üzerinden somutlaştırılarak aktarılması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Siber Güvenlik Uzmanı Sayın Ömer Yerlikaya tarafından siber dünyadaki tehlikeler, güvenli internet kullanımı, sık karşılaşılan saldırı teknikleri, savunma tarafının yapabilecekleri hakkında yaşanmış olaylar üzerinden derinlemesine bilgi verilirken, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Bilişim Hukukçusu Sayın Tuncay Gündüz tarafından siber olayların hukuki boyutları, suç unsurları ve yaptırımları hususlarında kilit noktalara değinilmiş ve öğrencilerde üst düzey farkındalık oluşturulmuştur.

Konuşmacılarımızın mesleki tecrübelerinden fazlaca istifade etme fırsatı bulan öğrencilerimizin yöneltmiş oldukları soruların cevaplanması sonucunda seminerimiz sona ermiştir.