Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı 2023-24 Bahar Dönemi Ders Seçimleri

Değerli Öğrencilerimiz;

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı 2023-2024 bahar dönemi ders seçimlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir;

1. Sınıflar için;

1. Ders seçimi yapmadan önce İngilizce dersleri için yerleştirildiğiniz şubeyi kontrol etmeniz gerekmektedir. Şubelerinizi öğrenmek için tıklayınız.
  2. İngilizce derslerinizi şubenize göre seçtikten sonra kabin derslerinizi de İngilizcedeki şubeniz neyse o şubeden seçmeniz önerilir. Örneğin, İngilizcede 2. Şubede olan bir öğrenci tercihen sertifika derslerini de 2. Şubeden, İngilizcede 3. Şubede olan bir öğrenci tercihen sertifika derslerini de 3. Şubeden seçmesi önerilmektedir.
  3. 1. Sınıf kabin dersleri aşağıdaki şekildedir;

• KHZ22204-Genel Havaalanı Uçuş Güvenliği
    • KHZ22102-Normal Emniyet Kuralları

Bu dersler SHGM gereği dört şube olacak şekilde açılmıştır. Bu derslerin seçiminde örgün öğretimdeki öğrencilerimiz çakışma olmayacak şekilde dördüncü şubeden dersi seçebilirler. Bu noktada önemli olan, her iki dersin de aynı şubeden alınması gerektiğidir. Örneğin; Genel havaalanı uçuş güvenliği dersini 3. Şubeden alan bir öğrenci, Normal emniyet kuralları dersini de 3. Şubeden almalıdır.

1. Sertifika dersi olmayıp zorunlu olan KHZ22112 İletişim Becerileri dersi iki şube açılmıştır. Öğrencilerimiz birinci ya da ikinci şubeden istediğini çakışma olmayacak şekilde planlayıp seçebilirler.
  2. KHZ22207 Diksiyon ve Anons dersi gündüzde üç şube olacak şekilde açılmıştır. Öğrencilerimiz bu üç şubeden istediğini çakışma olmayacak şekilde seçebilirler.
  3. İkinci öğretim öğrencilerimiz için Diksiyon ve Anons dersi ile İletişim Becerileri dersleri tek şube olarak açılmıştır. Tüm ikinci öğretim öğrencilerinin aynı dersi seçmesi gerekmektedir.
  4. Ortak seçmeli dersler Pazartesi Çarşamba ve Cuma günleri 17:00-18:50 arasında işlenecektir. Örgün öğrencilerimiz istediklerini seçebilirler. İkinci öğretim öğrencilerimiz ise sadece Cuma günü verilen derslerden seçim yapmalıdırlar.
  5. Ders seçim sürecinde kontenjan sıkıntısı doğabileceğinden ilgili derslerin seçiminin erken yapılması tavsiye edilir. Olası bir kontenjan dolması durumunda unisecmeli@fsm.edu.tr mail adresine mail atılması gerekmektedir.
  6. Danışmanlarınız sizin adınıza ders seçimi yapamaz, ders çakışmalarının ve tüm derslerin seçiminin kontrolü öğrencinin sorumluluğundadır.

2. sınıflar için;

1. 2. Sınıf öğrencilerimiz ders seçimlerini yaparken öncelikle alttan dersleri varsa onları almaları gerekmektedir. Tekrar alınan derslerde 3. Şubeden seçim yapılması gerekmektedir.
  2. Havacılık İngilizcesi dersi tüm ikinci sınıf öğrencilerimiz için zorunlu bir ders olup muaf öğrencilerimizin de bu dersi seçmesi gerekmektedir.
  3. 2. Sınıf öğrencilerimizin şubelerini öğrenmek için tıklayınız.
  4. İkinci sınıf öğrencilerimiz tüm derslerini İngilizce derslerine göre seçmelidir. Örneğin, havacılık İngilizcesinde 1. Şube olan bir öğrenci kabin derslerini de 1. Şubeden, 2. Şube olan öğrenci tüm derslerini 2. Şubeden seçmelidir.
  5. ING22204E- İngilizce Mülakat Teknikleri dersi zorunlu bir ders olup, yine İngilizce şubeniz hangisiyse o şubeden seçim yapmanız gereken bir derstir.
  6. KHZ22208- Dünya Kültürleri, KHZ22210 Mülakat Teknikleri dersleri 2 şube olacak şekilde açılmıştır. Öğrencilerimiz çakışma olmayacak şekilde bu dersleri istedikleri şubeden seçebilirler. Bu konuda dikkat edilmesi gereken konu örneğin Mülakat teknikleri dersini 1. Şubeden alan öğrencinin Dünya kültürleri dersini 2. Şubeden seçmesi gerektiğidir.
  7. 2. Sınıf öğrencilerimiz için bahar döneminde açılan seçmeli dersler aşağıdaki gibidir;

• ING22206E- İleri Konuşma Becerileri II
  • ING22210E-Global Understanding
  • ING22203E- İngilizce Drama
  • KHZ22212-Kişisel Gelişim

Bu dersler birbirinin alternatifi olup, aralarından sadece birinin seçilmesi gerekmektedir. İlgili derslerde kontenjan artırımı yapılmayacaktır.

1. ING22210E-Global Understanding dersini almak isteyen öğrencilerin Temel İngilizce III dersinden en az BA almış olması gerekmektedir.
  2. ING22203E-İngilizce Drama dersini almak isteyen öğrencilerin Temel İngilizce III dersinden en az BB almış olması gerekmektedir.
  3. Danışmanlarınız sizin adınıza ders seçimi yapamaz, ders çakışmalarının ve tüm derslerin seçiminin kontrolü öğrencinin sorumluluğundadır.

Hepinize başarılı bir bahar dönemi diliyoruz.