Hukuk Söyleşileri II
5 Ocak 2023

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Adalet Programı tarafından düzenlenen “Hukuk Söyleşileri II” etkinliği 03 Ocak Salı günü gerçekleştirildi.

Öğr. Gör. Ülkü Zeynep AKPINAR moderatörlüğünde konuşmacı Öğr. Gör. Önder Suat ULUÇLAR’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte insanın toplum içinde yaşayan sosyal bir varlık olması dolayısıyla birçok kişi ya da kurumla ilişkiye girdiği, bu ilişkilerin sosyal ilişki olarak adlandırılığı belirtildi. Fakat bu sosyal ilişkilerin pek çoğu aslında farkına varmadığımız hukukî ilişkilerdir.

İnsan hakları, eşitlik, özgürlük gibi ilkelerle somutlaşan hukuk disiplini çerçevesinde etkinlik kapsamında kişi, fiil ehliyeti, hak ehliyeti, temyiz kudreti, kısıtlılık gibi hukukî kavramlar üzerine konuşuldu. Bu kavramlarla birlikte insanın toplum içindeki hukuki ilişkileri de tanımlandı.