FSMVÜ | Meslek Yüksekokulu Yaz Öğretimi
Meslek Yüksekokulu Yaz Öğretimi

Değerli Öğrencilerimiz,

Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde verilen dersler Yaz öğretiminde açılmayacaktır.

Yaz öğretiminde açılmayan dersler ile ilgili 2547 Sayılı Kanunun 7/c maddesi gereğince hangi yükseköğretim kurumlarından ders alınabileceği Senato tarafından belirlenir. Ders alınabilecek Yükseköğretim Kurumlarının Senato tarafından belirlenmemesi halinde, öğrenci kayıt olduğu yılda kendi programının taban puanından daha yüksek puana sahip bir üniversiteden yaz öğretimi dersi alabilir.

Yaz Öğretimi Esasları

*Yaz Okulunda alacağınız derslerin toplamı çakışmaması koşuluyla, 15 (on beş) AKTS’yi geçemez.

*Ön koşullu derslere ilişkin uygulama Yaz Okulunda da geçerlidir.

*Yaz Okulu kapsamında I.ve II. öğretim öğrencileri aynı programa tabidir.

*Yaz Okulunda ders alan öğrencilerin, akademik yıl sonu Ağırlıklı Genel Not Ortalamaları, Yaz Okulu derslerinden alınan notların hesaba katılmasıyla belirlenir.

Farklı Bir Üniversiteden Ders Alma

Diğer Yükseköğretim Kurumlarının Yaz Okulunda Ders Almak İsteyen Öğrencilerimizin;

1. Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne dilekçe ile başvuruda bulunmanız gerekir. Dilekçe için tıklayınız.

2. Başvuru formu ile birlikte, diğer yaz öğretimine katılmak istediği ilgili Yükseköğretim kurumunun ders/derslere ait ders içeriklerini ilgili meslek yüksekokulu müdürlüğüne teslim etmiş olmanız gerekmektedir.

3. Yaz okulu öğrenimi sonunda, Diğer Yükseköğretim Kurumu tarafından gönderilen başarı notları, ilgili Yönetim Kurulunca onaylandıktan sonra Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından transkriptinize işlenecektir.