Üniversitemiz İlk Mezunlarını Verdi

Üniversitemiz, ilk ön lisans mezunlarını 20 Haziran 2014 günü Haliç Yerleşkesinde düzenlenen törenle verdi. Tören Mütevelli Heyeti Başkanımız İsmail Gerçek, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman, Mütevelli Heyeti Üyelerimiz, Öğretim Üyelerimiz ve mezun olan öğrencilerimizin aileleri katılımıyla gerçekleşti.       

Mütevelli Heyeti Başkanımız İsmail Gerçek: İnsana yapılan yatırım yatırımların en değerlisi ve en uzun vadeli olanıdır. 

    Mütevelli Heyeti Başkanımız İsmail Gerçek; “Bugün çok mutluyuz, üniversitemizin ilk mezunları diplomalarını alacaklar, hepinize mutlu, huzurlu ve aydınlık bir gelecek diliyorum” temennisiyle başladığı konuşmasında şunları ifade etti; “Değerli misafirler, insana yapılan yatırım yatırımların en değerlisi ve en uzun vadeli olanıdır. Zahmetlidir, sabır ister, fedakarlık gerektirir. Biz üniversite olarak, mütevelli heyeti, idari ve akademik personeliyle bu zorlu işe gönül verdik çünkü bize göre insan kainatın en değerli varlığı, ülkelerin ise temel sermayesidir. Biz buna beşeri sermaye diyoruz. Beşeri sermayesi güçlü olan ülkeler her konuda güçlü hale gelirler. Bunun yolu ise eğitimden ve bilgiden geçer. Bilgi üretemeyen, üretilen bil kullanamayan toplumların küreselleşen bu dünyada söz sahibi olmaları ve ileri toplumlar haline gelmeleri beklenemez.  Üniversite olarak amacımız da geleceğin teminatı olan gençlerimize düşünme, araştırma, bilgi üretme ve üretilen bilgiyi doğru ve yerinde kullanma nosyonu vererek ülkemizin bilgi toplumu olmasına katkı sağlamaktır.”

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman: “İlerde mutlulukla anacağımız güzel bir anı birlikte paylaşıyoruz.” 

Mezuniyet töreninde; “Şükürler olsun, çok gurur ve onur duyacağımız, ilerde mutlulukla anacağımız güzel bir anı birlikte paylaşıyoruz” diyerek duygularını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman; “Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, aslında hepimizin üzerine iki ağırlığı birden yüklüyor. Birincisi Fatih Sultan Mehmet Han adıyla zaten ağır. Bu ağırlığın altında büyük bir sorumluluk içinde çalışıyor, görev yapıyoruz. Bir de bu üniversitenin gerçek bir vakıf üniversitesi olması ikinci bir ağırlık yüklüyor üzerimize. Bu bilinç ve şuurla çalışıyoruz. Ben eminim ki öğrencilerimiz, sevgili gençlerimiz buradan meslek hayatına atıldıktan sonra her anlarında bu ağırlığın varlığını ve sorumluluğunu hissedecekler. Hem çalıştıkları alana hem bilim dünyasına en iyi şekilde hazırlanacak, özveriyle çalışacak ve bu bilinçle hareket edecek gençler yetiştirdiğimizi görüyorum, gözlerinden okuyorum.” diyerek mezun öğrencilerimize duyduğu güveni ifade etti.

Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. M. Lütfi Yazıcıoğlu ise konuşmasında şunları ifade etti; Üniversitemizin temel amacı doğrultusunda kurulmuş olan Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulumuz Mimari Restorasyon Programı, iki yıllık bir süreçte yürütmüş olduğu araştırmalar, geliştirme ve kamusal hizmetler kapsamında uygulamaya dönük hedefleri ile periyodunu bugün tamamlama aşamasına gelmenin ve ilk mezunlarını vermenin heyecanını sizlerle paylaşıyorum. 

      Meslek Yüksekokulumuz Müdürü İlhami Danış; “Şunu memnuniyetle ifade edebilirim, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin bir özelliği olarak; her düşünceden, her fikirden, her dünya görüşünden öğrencilerin beraber iç içe, birbirine saygı duyarak yaşadığı bir üniversite olmanın gururunu, sizlerin birbirinin fikirlerine duyduğu saygıda gördüm. O yüzden sizlere çok çok teşekkür ediyorum” diyerek üniversitemiz farklı ve ayrıcalıklı yönüne temas ettiği konuşmasında “İlk mezunlarımız olmanın gururunu heyecanını ve sevincini sizlerle beraber biz de paylaşıyoruz” diyerek mutluluğunu ifade etti.

Törende 2013-2014 eğitim öğretim yılı birincisi, Mimari Restorasyon Programından Nuray Sezer’e ödül olarak Mütevelli Heyeti Başkanımız İsmail Gerçek tarafından tablet bilgisayar ve plaket takdim edildi.  

Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı ikincisi Betül Sevim; Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı üçüncüsü Mesut Demirbaş; Meslek Yüksekokulu Adalet Programı birincisi Şenay Sarı; Meslek Yüksekokulu Adalet Programı ikincisi Serap Dilmen; Meslek Yüksekokulu  Adalet Programı üçüncüsü Ayşe Nur Kuş’a plaket ve diplomaları verildi. Mezuniyet törenimiz tüm öğrencilere diploma takdiminin ardından kep atma töreni ve ardından konser ile sona erdi.