FSMVÜ | Tek Ders ve Telafi Sınavları
Tek Ders ve Telafi Sınavları

Üniversitemizin Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin 31. maddesinin 3./4. fıkraları gereğince; 28.09.2016 tarihinde saat 11:00 'de Haliç Yerleşkesi A-103 numaralı amfide tek ders ve telafi sınavları yapılacaktır.

İlgili sınavlardan yararlanmak isteyen öğrencilerimizin aşağıda yer alan sınav formlarını doldurup danışman ve program başkanı onay işlemini tamamlayarak, 27.09.2016 tarihine kadar, Meslek Yüksekokulu Sekreterliğine teslim etmesi gerekmektedir.

*Tek ders ve telafi sınavlarına yalnızca mezun durumundaki öğrenciler katılabilir.

**Belirtilen süreye kadar başvuruda bulunmayan öğrenciler, tek ders ve telafi sınavlarına katılma hakkı talep edemez.

Tek Ders Sınavı Koşulları

Kayıtlı olduğu diploma programından mezun olması için tek dersten başarısız durumda olan öğrencilere, dersin hangi yarıyıla ya da yıla ait olduğuna bakılmaksızın bir sınav (tek ders sınavı) hakkı verilir.

*Öğrenci daha önce almadığı veya devamsızlıktan kaldığı dersten tek ders sınavına giremez.

**Mezuniyet için en az 2.00 Ağırlıklı Genel Not Ortalamasını sağlayamayan veya birden fazla başarısız dersi bulunan öğrenci tek ders sınavına giremez.

Tek ders sınav formu için tıklayınız.

(Formun onay işlemleri tamamlatıldıktan sonra, kayıtlı olunan Meslek Yüksekokulu Sekreterliğine teslim edilmesi gerekmektedir.)

Telafi Sınavları Koşulları

Tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken 2.00 ağırlıklı genel not ortalamasını sağlayamayan öğrencilere seçecekleri en fazla üç dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere telafi sınavı hakkı verilir.

Telafi sınav formu için tıklayınız.