THY Genel Müdürü Temel Kotil’le Söyleşi

 

2 Haziran 2015

Türkiye’nin havacılık sektöründe gittikçe büyümesinin, yeni havaalanlarının açılmasının ve uçuş noktalarının artmasının ülke ekonomisine katkılarını THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ile konuştuk.

Türkiye’nin havacılık sektöründe gittikçe büyümesi, yeni havaalanlarının açılması ve uçuş noktalarının artması dünyayla iletişimin güçlenmesini sağlarken nitelikli eleman ihtiyacını da arttırıyor. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin bu ihtiyacı göz önünde bulundurmasıyla Meslek Yüksekokuluna bağlı Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programında, nitelikli kabin memurları yetiştirilmesi için bir yıldır eğitim veriliyor.

Üniversitemiz, Türk havacılık sektöründe önemli bir yere sahip olan Türk Hava Yolları ile istihdam protokolü imzalayarak öğrencilerin geleceğini şekillendirmelerine katkıda bulunuyor. Bu bağlamda THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ile kabin hizmetlerinin önemini, THY’nin “en” olma sırrını, gençlerin şirketteki yerini, İstanbul’da yapımı devam eden 3. havaalanının havacılık sektörüne katkılarını ve daha fazlasını konuştuk.

Meslek Yüksekokulu Müdürümüz İlhami Danış, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı Başkanı Öğr. Gör. Gülnaz Karahan ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı  öğrencilerinden Gülcan Büyükbayrak, Ramazan Horasan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden Kübra Erten ve Yasin Fedakar’ın katıldığı söyleşi, haziran ayında yayınlanacak bültenimizde yer alacak.

Haziran ayı bültenimize ulaşmak için

THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel KOTİL'den Kabin Memuru Adaylarına Tavsiyeler