Özel Gereksinimli Bireyin Eğitim Hakkı
30 Nisan 2021

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Adalet Programı ve Engelliler İçin Gölge Öğreticilik Programı tarafından düzenlenen “Özel Gereksinimli Bireyin Eğitim Hakkı” adlı etkinlik Av. Jülide Işıl BAĞATUR’un katılımlarıyla 27 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

“Sorularla Özel Eğitim Hukuku” kitabının yazarı olan Av. Jülide Işıl BAĞATUR, engelli bireylerin eğitim hakkından yararlanmalarında izleyecekleri yollara değindi. Ayrıca engelli bireylerin eğitiminde kullanılan yöntemler: Bütünleştirici ya da kapsayıcı, ayrıştırıcı ve karma yöntemler anlatıldı. Eğitimde, bireysel eğitim programının önemine vurgu yapıldı. Bireysel eğitim programının sadece engelli bireyler için değil bütün bireyler için bir gereklilik olduğu sonucuna varıldı.  

Program, Meslek Yüksekokulu müdürümüz Sn. Prof. Esra AKGÜL tarafından düzenlenen teşekkür belgesi ile konuşmacı adına TEMA Vakfı aracılığıyla Eskişehir Çukurören Hatıra Ormanı’na yapılan fidan bağışına ait beratın konuşmacıya takdimi ile son buldu.