Meslek Yüksekokulu Müdürümüz UMYOS 2015 Sempozyumu’ndaydı

                Yalova Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 4. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu 21-23 Mayıs tarihleri arasında Yalova’da gerçekleşti. Sempozyumun açılışına Yalova Valisi Selim CEBİROĞLU, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M.Niyazi ERUSLU ile birlikte Yalova’daki kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yerli ve yabancı birçok akademisyen katıldı.

                 Yurt içi ve yurt dışından birçok üniversiteden gelen akademisyenlerin katılımıyla 3 gün boyunca mesleki eğitimi tartışıldığı sempozyumda Meslek Yüksekokulu müdürümüz İlhami DANIŞ “İstihdam ve Eğitim Açısından Türkiye’deki Meslek Yüksekokullarına ve Sektöre Bakış (Fırsatlar ve Tehditler)” adlı bildirisiyle katılımcılarla düşünce ve görüşlerini paylaştı.


                Sempozyumun son gününde yapılan değerlendirmelerde mesleki eğitimin en temel sorunlarının uygulama ve istihdam olduğunu bunun da ancak iş dünyası ile yapılacak işbirlikleri ve hazırlanacak bazı yapısal düzenlemelerle çözüleceği ifade edildi. Ayrıca sempozyumun her yıl düzenlenmesine karar verildi.