Kriminoloji Atölyesi Raporu yayınlandı
1 Şubat 2021

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Adalet Programı tarafından 2020-2021 akademik yılı güz döneminde Türkiye’de yeterince bilinmeyen kriminoloji bilim dalının daha fazla kişi tarafından bilinmesi, çalışılması ve sınıflarda tartışılması amacıyla çevrimiçi bir atölye çalışması düzenlendi. Bu kapsamda, kriminoloji teorilerinin sistematik olarak anlatıldığı on video hazırlandı, iki akademik söyleşi gerçekleştirildi ve dört hafta süren öğrenci sunumlarıyla toplam 5,615 kişilik bir izleyici kitlesine ulaşıldı.

Kriminoloji Atölyesi kapsamında yürütülen çalışmalar, yapılan etkinlikler ve hazırlanan dijital materyallerle birlikte atölye takvimi ve atölyenin bahar dönemi çalışma planı bilimsel bir rapor olarak yayınlandı. Raporun, Türkiye’de kriminoloji bilim dalının gelişimine katkı sağlaması amaçlanmaktadır.

Kriminoloji Atölyesi güz dönemi raporunu okumak için tıklayınız.