Hukukun Öyküsünü Öğrenmek İster Misiniz?
18 Kasım 2020

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Adalet Programı tarafından düzenlenen “Hukukun Öyküsünü Öğrenmek İster Misiniz?” adlı seminer 18 Kasım 2020 Çarşamba günü Zoom Meeting üzerinden gerçekleştirildi.

Program kapsamında “Hukukun Öyküsü” teması ile mitolojiden eski çağlara, Osmanlı Hukuku’ndan Türk Hukuk Sistemi’ne kadar hukukun geçirdiği tarihsel dönüşümü görsel olarak yansıtan objeler ve belgeler görüldü. Türkiye’nin ilk ve tek özel hukuk müzesi olan Türkiye Barolar Birliği Hukuk Müzesi Müdürü Havva ALKIŞ ve gönüllü müze eğitim koordinatörü Av. Birgül FEYZİOĞLU’nun konuk edildiği programda; Asurlular döneminden kalma Su Ordali, Osmanlı Devleti’ndeki hayvan hakları ile ilgili ilk yazılı belge, İstiklal Mücadelesi afişi, 1948 yılından bir mezuniyet yıllığı örneği ve Avukat cübbesi örnekleri gösterilerek hikayeleri anlatıldı.

Hukuk müzesinde gerçekleştirilen müze eğitimleri ve hukukun sanatla birleştiği atölye çalışmalarının paylaşıldığı program konuşmacılar adına TEMA Vakfı aracılığıyla Eskişehir Kayı Ormanı’nda dikilen fidan dikimi sertifikalarının takdimi ile sonlandırıldı.

“Hukukun Öyküsü” kioskunun da yer aldığı internet sitesini ziyaret edebilirsiniz: http://muze.barobirlik.org.tr

Programın video kaydını izlemek için: tıklayınız.