Geleceğin Kabin Memurları Uçarak Yetişiyor

Üniversitemiz ile Türk Hava Yolları arasında 2018 yılında imzalanan “Uçuşta Mesleki Eğitim Projesi” protokolü kapsamında 2018-2019 eğitim öğretim yılında hem teorik hem de uygulamalı olarak kabin memurluğu eğitimi alan 22 1. sınıf öğrencimiz Temmuz 2018-Mayıs 2019 döneminde THY'nin iç hat uçuşlarında görev alarak yolculara hizmet sunma ve yolcu memnuniyeti sağlama konularında iş başında eğitim alma imkanı yakaladılar. 10 ay süren staj programında hayallerindeki mesleği deneyimleyerek, gelişim alanlarını belirleyen öğrencilerimiz, ikinci sınıfta daha farkındalığı yüksek ve hazır olarak eğitimlerine devam ettiler. Uçuşta Mesleki Eğitim projesinin ikinci grubu olacak 2019-2020 eğitim öğretim dönemi için tüm mülakat aşamalarını geçen 28 öğrencimiz Eylül 2019 itibariyle eğitimlerini tamamlayarak uçmaya başlayacaklar.

Uçuşta Mesleki Eğitim projesi öğrencilerinin mesleki bilgilerini arttırırken, üniversite ve sektör işbirliğini de güçlendirerek, sektördeki nitelikli istihdam oranını da arttırmaktadır. THY Uçuşta Mesleki Eğitim projesini tamamlayan öğrencilerimizin %99’unun Haziran 2019 itibariyle mezun olduktan hemen sonra kadrolu olarak kabin memuru olarak görevlerine başlamaları projenin ne kadar başarılı olduğunun en önemli göstergesidir.