F Klavyenin Sırrı IV
17 Mart 2021

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Adalet Programı tarafından Adalet Meslek Buluşmaları kapsamında düzenlenen “F Klavyenin Sırrı IV” konulu seminer 13 Mart 2021 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Öğr. Gör. Esra ÇALIK BAYAZIT’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte öğrencilerimizin on parmak F Klavye tekniklerinin geliştirilmesi ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte F Klavye farkındalığının artırılması, on parmak kullanımının önemi ve düzenlenen yarışlar hakkında bilgiler verildi.

İntersteno-Türk F Klavye Öğretmeni ve eski Millî Yarışçı Ümit SERBEST, “On Parmakla F klavye Kullanımı ve Öğrenme Sürecini Kolaylaştıracak Yöntemler” konulu sunumunu yaptı. On parmakla bakmadan yazmada, oturuştan el duruşuna, gözlerden parmakların yerleşimine kadar temel tekniklerin oldukça önemli olduğunu vurguladı ve hız artırımı ile hataların azaltılması hususunda yapılabilecek çalışmalara değindi. Aynı zamanda F klavyenin üstünlüğünden, diğer dünya ülkelerinin kullandıkları klavyeler ile karşılaştırmalar yaparak F klavyenin bilimselliğine yönelik sunumlar gerçekleştirdi.

Intersteno Başkan Yardımcısı, F Klavye ve Bilgi İşlem Derneği Başkanı ve Dünya Klavye Şampiyonu Emrah KUYUMCU, “Günümüzde F Klavye ve Dünya Şampiyonaları” konulu sunumunu yaptı. Adalet Bakanlığı politikalarına değinerek, günümüzde on parmak yöntemine ve klavyeye duyulan ihtiyacı hem ülkemizden hem de dünyamızdan örnekler ile vurguladı. Klavyenin gelecekteki alternatiflerinden bahsederek sunumunu sonlandırdı. Program sonunda katılımcılara teşekkür belgeleri ve TEMA Vakfı tarafından sağlanan ağaç dikim sertifikaları takdim edildi.