Erken Çocukluk Döneminde Ritim ve Söz Eşliği Uygulamaları

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı tarafından düzenlenen “Erken Çocukluk Döneminde Ritim ve Söz Eşliği Uygulamaları” adlı seminer 07 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Öğr. Gör. Banu AKBAŞ moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerde müzik eğitimcisi Can Emre UYGAN katılımcılara erken çocukluk yıllarındaki çocuklarla çalışma yaparken dikkat edilmesi gerekenleri kendi uygulama deneyimleriyle birleştirerek aktardı. Süreç içerisinde ayrıca çocuklar çevrimiçi olarak da uyguladıkları ritimli oyun etkinliğini de katılımcılarla birlikte oynadı. Planlama yaparken Carl Orff’un “kum havuzu metaforu”nda olduğu gibi sınırlı alanlar içerisinde özgürce üretim yapma ve deneyim kazanma alanlarının da gözetilmesi gerektiğine ilişkin bilgiler verdi.

Erken Çocukluk Döneminde Ritim ve Söz Eşliği Uygulamaları semineri Can Emre UYGAN’a teşekkür belgesi ve TEMA Vakfı aracılığı ile Elazığ Karaali Hatıra Ormanı’nda dikilen fidan dikim sertifikalarının takdimi ile sonlandırıldı.