Depremle Birlikte Yaşam

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı tarafından düzenlenen ‘’Depremle Birlikte Yaşam‘’ semineri 24 Şubat 2020 Pazartesi günü Haliç Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

GEA Arama Kurtarma Derneği takım lideri Ali Onur GÜNÇEL, depremden korkmak yerine; zihinsel, bedensel ve fiziksel hazırlık ile yaşam alanlarımızda almamız gereken önlemlere yönelik uygulamalar hususunda çok pratik ve değerli öneriler sundu. Deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenlere dair bilinçleri yükselten bir seminer oldu. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğretim elemanları, öğrenci ve misafirleri arasında ilkyardım ve emniyet sertifikalarını da kullanarak fayda sağlayabilecekleri ‘’Arama Kurtarma Gönüllüsü ‘’olmak için altı haftalık ileri seviye eğitim programına katılım talepleri oluştu.

Ülkemiz ve İstanbul deprem tehlikesi altında bulunmaktadır. Ev ve diğer yaşam alanlarında, gerekli bireysel önlemlere yönelik bilginin paylaşılması olası depremlerin birer afete dönüşmesini engelleyecektir. Bu sebeple tüm aile bireylerinin deprem bilinci eğitimi alması önem arz etmektedir.

Etkinliğin sonlarında, yurtdışı gönüllü çalışma kampları konusunda bilgi vermek amacı ile Gönüllü Hizmetleri Derneği (GHD) ile beraber bir tanıtım toplantısı düzenlendi. GHD yetkilisi Samim Derya ERGENE konu ile ilgili bir sunum yaptı ve öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen, farklı uluslardan katılan öğrencilerin bir araya gelerek birlikte çalıştığı bu tür sosyal organizasyonlarda yer almanın öğrencilerimize kültürel anlayış ve yabancı dil yeteneklerini geliştirme konularında faydalı olacağına inanıyoruz.