Çocuklarda Anksiyete Bozuklukları

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı tarafından düzenlenen “Çocuklarda Anksiyete Bozuklukları” konulu seminer 20 Mayıs 2021 tarihinde Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleştirildi.

Seminere Uzman Psikolog ve İstanbul Psikoloji Enstitüsü kurucusu Sayın Esan GÜL konuşmacı olarak katılmıştır. Konuğumuz, çocuklarda anksiyete bozukluklarının belirtilerini, anksiyete bozukluğu ile birlikte ortaya çıkan semptomları ve anksiyete bozuklarının sebeplerini açıkladı. Ardından tedavi yöntemlerini vaka örnekleri ile anlattı. Bilişsel Davranışçı Terapi yönteminin anksiyete bozukluklarını tedavi etmede %90 oranında başarıl olduğunu belirtti. Son olarak öğretmenlerin anksiyete belirtileri ile karşılaştıklarında neler yapılacağını anlatarak sunumunu noktaladı ve soru-cevap kısmına geçildi.

Seminerimiz; etkileşimli bir ortamda geçen soru-cevap kısmının ardından Öğr. Gör. Mehmet Hanifi AKYÜZ’ün konuşmacımız Sayın Esan GÜL’e teşekkür belgesi ve fidan dikim sertifikası takdim etmesi ve katılımcıların teşekkürleriyle sona ermiştir.