Çocuk Şenliği

Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı ve Üç Nokta Kulübü öncülüğünde 15.05.2017 saat 14.00-17.00 arasında düzenlenmiş olan “Çocuk Şenliği” programı Suriye’den göç ile gelen 30 çocuğumuz ve Beyoğlu bölgesinde bulunan Muallim Cevdet İlkokulu Anasınıfı öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğimiz geleneksel oyunlar, koro ve müzik dinletileri, akıl-zekâ oyunları, geleneksel sanat faaliyetleri, yüz boyama çalışmaları ve dokuma atölyeleri ile renk kazandı. Açılış konuşmasını Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Öğr. Gör. Dr. İlhami Danış yaparak, çocuklara eğlenceli zaman geçirmeleri temennisinde bulundu. Şenlikte ayrıca Suriyeli bir çocuğun savaşa dair yaşantılarını aktardığı resimlerinden oluşan bir sergi de yer almaktaydı. Sergiyi gezdiren çocuğumuz hatıralarını da paylaştı. Şenlikte ayrıca Suriye’den gelen mülteci çocuklarımız ile Muallim Cevdet İlkokulu Anasınıfı çocukları kaynaşırken, üniversite öğrencilerimiz de yeniden çocuk olmanın tadına vardılar. Çocuklar gibi şen bir günün ardından gelen misafirlerimiz ve çocuklarımız çarşafa el baskılarını bırakıp, hatıra fotoğrafı çektirerek alandan ayrıldılar.