Adalet Meslek Çalıştayı Raporu Yayınlandı
9 Ekim 2019

9 Ekim 2019

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Adalet Programı tarafından 6 Şubat 2019’da düzenlenen “Adalet Meslek Çalıştayı”nın sonuçları rapor olarak yayınlandı.

Üniversitemizin ev sahibi olduğu çalıştaya İstanbul’da Adalet Programı eğitimi veren 9 üniversiteden akademisyenler katılmış; Adalet Meslek Yüksekokulları ile Adalet Programlarının asli fonksiyonları olan adalet hizmetleri için yetkin yardımcı eleman yetiştirme işlevinden uzaklaşmasının sebeplerine ilişkin durum tespiti ve olası çözüm önerileri üzerine istişarelerde bulunulmuştu.

Adalet Meslek Çalıştayı Raporu’nda; Adalet Programı öğrenci ve mezunlarının mevcut durumları, mevzuattan kaynaklanan istihdam sorunları ve istihdamın artırılmasına yönelik model yaklaşımlar üç ana bölümde ortaya koyulmuş ve ortak çözüm önerileri getirilmiştir. Raporun, hukuk alanında kamunun ve özel sektörün ihtiyaçlarına uygun nitelikte Adalet personeli yetiştirmeyi amaçlayan Adalet Programlarının sorunlarının çözümüne katkıda bulunması düşünülüyor.

Adalet Meslek Çalıştayı Raporunu indirmek için tıklayınız.