Adalet Meslek Buluşması 4
2 Mayıs 2019

 

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Adalet Programı tarafından düzenlenen “Adalet Meslek Buluşması 4” semineri 26 Nisan 2019 Cuma günü Haliç Yerleşkesi A209 numaralı sınıfta Av. Mehmet Serdar SALTABAŞ’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Seminer kapsamında değerli katılımcımız tarafından "Avukatın Adliye Personeli ve Avukat Yardımcıları İle Olan İlişkileri" hakkında sunum yapıldı. Sunumda öncelikle  avukatın toplum nezdinde ve hukuk karşısındaki yeri ile avukatın yürüttüğü avukatlık hizmetinde sahip olması gereken özellikleri anlatıldı.

Akabinde adliyedeki iş akışında mahkemelerin yazı işleri personelinin işlevi ve önemi somut olaylar üzerinden ortaya konuldu. Özellikle adalet meslek yüksekokullarından mezun zabıt katiplerinin yargılamanın adil yargılanma hakkı çerçevesinde etkin, verimli ve  süratli şekilde yürütülmesindeki katkısı, değerli katılımcımızın uygulamada şahidi olduğu örnek olaylar üzerinden anlatıldı.

Ayrıca sunumda avukat yardımcılarının adliyede ve avukatlık bürolarındaki yaptıkları iş ve işlemler anlatılarak adalet meslek yüksekokullarından mezun olan avukat yardımcılarının avukatın takip ettiği dosyalarındaki olumlu katkıları üzerinde duruldu. Özellikle avukatların adalet meslek yüksekokullarından mezun olan hukuk nosyonuna sahip kişiler ile çalışması halinde,  icra dairelerindeki uygulama sorunlarının en aza ineceği yönünde tespitlerde bulunuldu. Bu mimvalde adalet meslek yüksekokullarından mezun olan kişilerin iş başvuru süreçleri ve çalışma süreçlerinde nelere dikkat etmesi gerektiği hususunda açıklamalarda bulunuldu.

Öğr. Gör. İdris KAYDUL tarafından konuşmacımıza hediye ve teşekkür belgesi takdim edilmesiyle etkinlik sona erdi.