Adalet Meslek Buluşması 1
11 Nisan 2019

2018-2019 bahar döneminde Meslek Yüksekokulu Adalet Programı tarafından ilgili dersler kapsamında her hafta bir konuk ağırlanarak toplamda altı seminer gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

İlk seminer, “Adalet Meslek Buluşması 1” adıyla 09 Nisan 2019 Salı günü Haliç Yerleşkesi A210 numaralı sınıfta gerçekleştirildi. Seminerde, 2017 yılında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Adalet Programından mezun olan ve İstanbul Adliye’sinde zabıt katibi olarak görev yapmakta olan Fatih ŞEN, öğrencilerle buluşarak kişisel tecrübesini paylaştı.

Zabıt katibi olabilmek için aranan koşullar, zabıt katibinin görevleri, hakim ve zabıt katibi ilişkisinin yanı sıra dikey geçiş sınavına dair öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından teşekkür belgesi takdim edilerek etkinlik sona erdirildi.