6698 Sayılı KVKK Eğitimi
8 Ocak 2021

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 7 Nisan 2016’da Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş ve kişisel veriye temas eden veri sorumlusu gerçek ve tüzel kişilere birtakım yükümlülükler getirmiştir. Kanunda kişisel veri, gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi olarak tanımlanmıştır.

Kanun kişisel veriyi “kişisel veriler” ve “özel nitelikli kişisel veriler” olarak iki ayrı kategoride düzenlemiştir. Özel nitelikli kişisel veriler “hassas kişisel veriler” olarak da nitelendirilebilmektedir. Bu veriler din, ırk bilgisi, sağlık bilgisi, kılık-kıyafet bilgisi, cinsel tercih, cinsel hayat bilgisi gibi üçüncü kişiler tarafından öğrenildiği takdirde kişinin ayrımcılığa maruz kalmasına yol açabilecek bilgilerdir. Bu nedenle de özel nitelikli kişisel verilere daha geniş bir koruma sağlanmış, kural olarak işlenmesi ilgili kişinin açık rızasına bağlanmıştır.

Hayatın olağan akışında neredeyse her gün bankalar, sigorta şirketleri, hastaneler, dijital televizyon platformları, telekomünikasyon şirketleri ve daha nice veri sorumluları tarafından kişisel verilerimiz işlenmektedir. Bu bağlamda veri işleme faaliyetinde bulunan tüm gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uyum sağlamakla mükelleftir.

Meslek Yüksekokulu Adalet Programı’nın düzenleyeceği “6698 Sayılı KVKK Eğitimi”nde Av. Dr. Melih Can Korkmaz, Kanun kapsamında kişisel verilerin işlenmesinde uyulması gereken genel ilkeleri, kişisel verilerin hangi durumda ilgili kişinin onayı olmaksızın işlenebileceği/aktarılabileceğini, veri işleyenlerin alması gereken idari/teknik tedbirleri ve kişisel verisi işlenen kişilerin haklarının neler olduğu gibi pek çok konuyu ele alacaktır.

Öğr. Gör. Esra Çalık Bayazıt moderatörlüğünde Zoom platformunda düzenlenecek seminere katılmak için ecalik@fsm.edu.tr ile iletişime geçebilirsiniz.

Katılımcılara katılım belgesi verilecektir.


Etkinlik Türü : Seminer
Konum : Zoom
Saat : 16.00